martes, 19 de diciembre de 2006

1º CiverVista

Diari Valencianiste fa la primera CiberVista ''Entrevista'' a uns dels gualardonats als premis Gala Homenage a la Llengua Valenciana, al president de la falla Almitat Cadarso - Comde Altea

Cibervista

Hola sr president de la Falla Almirant Cadarso - Conde Altea.en primer lloc donarli la nostra enhorabona en nom de Diari Valencianiste i segur que en nom del mon Valencianiste per este gratificant premi.* ¿Com se sent voste al rebre este premi?

Molt honrat i molt feliç per la meua Comissió. En 1985 mos donaren un premi paregut. I cap al 1932 varem nomenar a Maximiliá Thous com a President Perpetu Honorari de nostra Comissió. Aixina és que aixó no es nou per a nosatres. En general, les falles i el mon faller sempre han segut una clara manifestació de valencianitat. Lo que es precis es que no mos oblidem d'aixó.

¿Cuant anys te la falla?


Nostra Comissió fon fundada en 1929. Per tant, en 1930 plantarem la primera falla. En 2004 celebrarem el 75 aniversari de nostra fundació.


¿Sempre en la seua historia se ha utilisat la Real Senyera?ya que antigament la bandera aragonessa que mos volen imposar els catalans se juntava en la nostra Real Senyera Valenciana.

¿Yo no recorde aixó que dius del penó d'Aragó. Perque mai en l'història de les falles (ni en cap història) eixe penó ha tingut consideració de bandera ni ha segut considerat aixina per ningú en el mon faller (ni en cap atre mon, llevat de quatre ignorants en deliris de grandea). Per tant, nosatres sempre hem reconegut l'únic simbol d'els valencians, es a dir, nostra senyera.

En el dia del jurat de les falles gran i infantil,¿ el jurat estara de la vostra part? al escriure en la normativa del poble. per que tinc entes que lleven punts extra oficialment per estar en ''Normalitzat''

¡Pues espere que no siga aixina! El jurat té que jusgar les falles, no la normativa d'els cartells. Nosatres utilisem llengua valenciana, perque no hi ha mes que una llengua valenciana, la que mos agrà dir "culta i tradicional". No cal contraposar "llengua del poble" en "llengua culta". Perque lo que tu dius "valenciá del poble" es la llengua valenciana que varen parlar els nostres clàssics i tots els autors rellevants al llarc de l'història. Mes accents o menos accents... aixó no es significatiu de res, encara que es millor escriure en una normativa (aixó vol dir "normalisar"). Pero no es pot escriure l'anglès en la normativa del francès. Per tant, no es pot escriure llengua valenciana en una normativa que no reconeix el valencià com a llengua pròpia i diferenciada, per molt oficial que siga... ara. On estaven els "normalisaors fa 75 anys, quan mosatros i moltes falles ya escrvíem en valencià?

Yo crec que el Jurat mos donarà un bon premi perque nostres falles seràn molt bones. I a més, el seus cartells podràn llegirlos perfectament si es que son gent que parle i llixca el valencià. No voràn paraules alienes (com tenen que patir els chiquets, per eixemple la meua filla en el colege, quan le diuen que "en aquesta eina es desenvolupa el servei" i coses aixina, quan volen dir (Crec) que en esta ferramenta es desenrolla el servici..."


¿Com animaria als presidents i als fallers de totes les falles a fer el llibret, teatre, i les explicacions del monument faller en autentica llengua Valenciana?

Pues sent... "normals" que és més bonico que "normalisat" i molt més que "sub-normalisat". Utilisant el valencià que sempre han parlat, sense fer coses rares, sense por. Por ¿a qué? I si no saben (que pot passar, perque son molts anys de ploure merda), apuntant-se al "Casal Bernat i Baldovi", una iniciativa que pronte servirà per que siga més fàcil usar el valencià, el valencià cult i tradicional.


La gent de la falla estaran orgullosa de rebre premis d'este tipo, ya que aixo se colabora a la promocio de l'autentica llengua i cultura Valenciana saegur que es un honor per a tots.ha segut un plaer i esperem que continue aixi Valencianisant les Falles i que Almirant Cadarso siga un ejemple a seguir per les demes comisions, un abra i Vixca Valencia i Vixca les Falles.


Gràcies a vosatros i gràcies per utilisar correctament nostre nom: Almirant. (Alguns diuen "almirall" que es una marca de supositoris, pero no es cap mariner)

No hay comentarios: