lunes, 18 de diciembre de 2006

Nou Valencianisme premia als “referents” de diversos àmbits

Redacció (vh).- Com en anys anteriors, el Palau de l’Exposició de Valéncia ha acollit una nova edicio de la ‘Gala Homenage a la Llengua Valenciana’ convocada per la Fundació Nou Valencianisme, presidida per l’advocat, J. Garcia Sentandreu. L’acte estigué conduït per José Vicente Guinot.
Durant el transcurs de l’acte es feu entrega dels guardons 2006 a vàries entitats i personalitats en reconeiximent a la seua llavor en defensa de la llengua valenciana. El Centro Instructivo Musical ‘La Armónica’ de Bunyol ha segut guardonat en el premi “a la millor societat musical”; la Falla Almirant Cadarso - Comte d’Altea “a la millor falla valencianista”; el Grup d’Acció Valencianista “a la millor entitat social en defensa de la personalitat valenciana”; i Baltasar Bueno, director de Valécia hui, “al millor escritor i defensor de l’història i tradicions valencianes”.
Juan Romero, Ricart García Moya, Juan Vanrell, el president de l’Associació Cardona Vives, Gonzalo Romero, i la presidenta de la Federació Coordinaora d’Entitats Culturals del Regne de Valéncia, Maria Dolors García Broch, pujaren a l’escenari durant la Gala per a pronunciar els seus parlaments “en defensa i exaltacio de la llengua valenciana”. J. G. Sentandreu, president de la Fundació pujara al final de l’acte per pronunciar el parlament final.
La Fundació Nou Valencianisme és una entitat pròxima a la plataforma política de Sentandreu: Coalició Valenciana. Tant la fundació com el partit compartixen unes llínees ideològiques en comú: anticatalanisme –en la terminologia defesa pel propi Sentandreu–, foralisme iconservadurisme. La relació entre la fundació i Coalició Valenciana ve de llunt.
“Ya en juliol de 99 advertírem a la societat valenciana sobre lo que anava a succeir”, expliquen. “Quan se creà fa quatre anys i mig la Fundació Nou Valencianisme plantejàvem la necessitat de reordenar políticament el valencianisme. I una vegada més, com en el 92 i en el 97, nos tancaven totes les portes de la política”.
Segons les mateixes fonts, “l’única eixida que nos queda es començar de nou. De nou, que no de zero”. Per ad ells, “la nostra oferta ‘valencianista’ deu ser clara i neta per a no haver d’amagar mai la cara”.
“Quan se creà Nou Valencianisme plantejàvem la necessitat de reordenar el valencianisme”


DiariValencianiste

No hay comentarios: